ASM Gymzaal Sterrenschool

12 November 2021

We hebben een leuke primeur! Met veel trots delen wij een aantal foto’s van de spiksplinternieuwe ASM Gymzaal die wij in Nederland hebben gerealiseerd. De Sterrenschool Zevenaar heeft gekozen voor het PLAYCE School concept welke in samenwerking met het Athletic Skills Model en Janssen-Fritsen tot stand is gekomen.

Athletic-Skills-Model—Gymzaal-Sterrenschool-Zevenaar-Janssen-Fritsen


Een PLAYCE® voor bewegingsonderwijs

PLAYCE School is een nieuw concept voor het ontwerp en de inrichting van innovatieve gymzalen, speelhallen of sporthallen. Dit concept stimuleert gevarieerd en multifunctioneel gebruik door de grote hoeveelheid verschillende mogelijkheden en toepassingen. Hiermee kunt u eenvoudig lessen organiseren voor individuele oefeningen, spelvormen in kleine groepen of een klassikale les.

De samenwerking
ASM heeft een uitdagend en volledig inrichtingsplan gemaakt waarbij de wensen en de huisstijlkleuren van de Sterrenschool als uitgangspunt zijn genomen. Wij hebben meegekeken naar de praktische haalbaarheid van dit inrichtingsplan. Voor een aantal toepassingen hebben we een praktische oplossing bedacht: de positionering en de montage van de baskets en het leveren van de custom made materialen (landingsmatten en lange matten).

De combinatie van ASM-patronen op de vloer, de wanden en de matten maakt van deze gymzaal een gevarieerde en uitdagende omgeving om met plezier te sporten, te spelen en te oefenen.

ASM-Gymzaal-Sterrenschool-Zevenaar-Janssen-FritsenASM-Gymzaal-Sterrenschool-Zevenaar-Janssen-Fritsen
ASM-Gymzaal-Sterrenschool-Zevenaar-Janssen-FritsenASM-Gymzaal-Sterrenschool-Zevenaar-Janssen-FritsenReactie van de Sterrenschool Zevenaar
Adjunct-directeur Femke Riphagen vat de samenwerking samen in het woord: LEF.
Vanuit alle partijen was er een stukje lef nodig, omdat ieder anders moest denken. De gymzaal is zowel door kinderen, (toekomstige) ouders, leerkrachten en vakdocenten zeer goed ontvangen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een leven lang plezier in sporten, spelen en bewegen
Wilt u ook een ASM Gymzaal waarin leerlingen met veel plezier ‘goed’ leren bewegen? Leerlingen maken in deze gymzaal kennis met een breed aanbod van activiteiten waarin bewegen centraal staat. Zo leren zij, binnen hun eigen mogelijkheden beter bewegen en met elkaar om te gaan.

Athletic-Skills-Model—Gymzaal-Sterrenschool-Zevenaar-Janssen-Fritsen

Benieuwd hoe wij bij u een innovatieve ASM sportaccommodatie kunnen realiseren? En ziet u het ook zitten om samen op weg te gaan naar een gezonder, fitter en beter presterend België én Nederland?

Neem dan contact met ons op, wij adviseren u graag